Ciastko z naleśnika

transport skandynawia 



1 . Aby zrobić ciasto , złamać jajko do dużej miski .

2 . Dodaj mąkę , mleko i maleńką szczyptę soli morskiej .

3 . Ubij wszystko razem aż masz piękny , gładkie ciasto .

4 . Krotnie przez jagody , jeśli używasz .

5 . Umieścić dużą patelnię na średnim ogniu i po chwili tak , dodać ½ łyżkę oleju.

6 . Ostrożnie przechylić miednicę do rozprzestrzeniania olej równomiernie .

7 . Dodać kilka kadzi z ciasto do miski , pozostawiając wystarczająco dużo miejsca między każdym więc mają pokój do rozprzestrzeniania się nieznacznie - każda ladleful uczyni jeden naleśnik , i trzeba gotować je w partii .

8 . Ugotować naleśniki przez 1 do 2 minut, aż małe pęcherzyki pojawiają się na powierzchni , a zasady są złote , a następnie użyć kawałek ryby ostrożnie przewróć je .

9 . Gdy naleśniki są obustronnie złoty , należy kawałek ryby przenieść naleśniki na talerzu .

10 . Powtórzyć kroki od 5 do 9 , a pozostałe ciasta , dodając ½ łyżkę olej do miski pomiędzy partiami , w razie potrzeby.

11 . Podawać od razu naleśniki , polane kupa z jogurtu naturalnego i niektórych dodatkowych jagody , jeśli chcesz.