Świeża sałatka palona



noclegi w białce tatrzańskiej

1 . Rozgrzej piekarnik do 425 ° F. Linia małych blachy do pieczenia pergaminem .

2 . Zieloni z rzodkiewki osobne korzenie . Rzodkiewki kwartał , i podzielić na dwie równe części . Umyć i wykończenia 4 szklanki liści rzodkiewki . Pokrywa liście z wilgotnym ręcznikiem i chłód , aż będą gotowe do użycia.

3 . Usuń 1 łyżeczka. skórka z cytryny i odstawić. Wytnij cytrynę na pół wzdłuż . Cut 1 cytryna pół na 8 plasterków . Wycisnąć sok z pozostałej cytryny połowie .



4 . Wrzucić plasterki cytryny z połowy klinów rzodkiewki , 1 łyżka stołowa . olej i nektar z agawy ; Doprawić solą , jeśli trzeba . Rozprzestrzenił się na przygotowanej blasze i pieczemy 20 do 25 minut lub do momentu, rzodkiewki są pomarszczone i plasterki cytryny są zaciemnione . ( Wyrzucić spalone plasterki cytryny . )

5 . Wymieszaj pozostałe 2 łyżki . olej , skrystalizowane imbir, 1 łyżka stołowa . Plus 1 łyżeczka . sok z cytryny , skórkę z cytryny i zastrzeżone w małej misce ; posypać koszerne soli , jeśli używasz . Wlać 2 łyżki . opatrunek na pozostałe surowce kliny rzodkiewka , i pozostawić 15 do 20 minut , rzucając od czasu do czasu .

6 . Toss prażone rzodkiewki i plasterki cytryny z surowych rzodkiewki . Wrzucić warzywa z pozostałym sosem. Umów rzodkiewki i plasterki cytryny na łóżku zieleni i mżawka pozostałej opatrunku na górze . Dekoracji z migdałów i ziół .