Wegetariański przysmak z grzybami

Ziemniaki obrać i umieścić je w garnku z wodą. Gotujemy , aż będą miękkie. Rozgnieść je i pozwól im ostygnąć przez chwilę .

Pokroić grzyby , marchew i czerwona papryka . Dodaj je do malaksera i pulsować , aż wszystkie składniki są dobrze wymieszane razem.

Ciepła 2 łyżki oleju słonecznikowego , w dużej patelni . Dodaj mieszaniny powyżej, pokrojoną w kostkę cebulę , posiekany koperek i pietruszkę , granulaty sojowe , jaja ( lub substytutów jajek + suche płatki drożdżowe ) i przyprawy . Saute przez 10 minut.



* Dodałem granulki sojowe bez gotowania ich, ponieważ grzyby zawierają dużo wody i granulat sojowy wchłonie nadmiar wody .

Włóż papier pergamin na dnie naczynia żaroodpornego . Podzielić puree w dwóch. Umieść pierwszą połowę w naczyniu żaroodpornym i rozprowadzić szpatułką . Dodać nadzienie. Umieść na drugą połowę puree.



Podgrzać piekarnik na 392Ëš . Umieścić garnek na kuchence . Gotować przez 40 minut .

Nie należy podawać natychmiast . Niech ostygnięcia na co najmniej półgodziny .

* Teksturowane substytut białka sojowego : Użyj 1,5- 2 kg pieczarek , a nie tylko 1 kg . Dodaj 3-4 łyżki tartej bułki (opcjonalnie). I stosuje się granulki z soi tylko dla celów gospodarczych.